BORDER TERRIER SMÅLAND

SMÅLANDSBORDERN 2012

Markaryd 1/9-2012 ca 10.00

Domare: Anne-Lie Green, Kennel Gränslandet

Anmälningsavgift: 150:- per hund

Klasser: Valpklass 4-6, & 6-9 mån. Juniorklass 9-15 mån.
Unghund 15-24 mån. Öppen Klass 24 mån-uppåt.
Bruks/Jaktklass (gk ga). Championklass. Veteranklass 8 år-uppåt.
Barn med hund!

Anmälan: Skicka e-post eller brev till Helene Romberg med uppgifter om Hundens namn (enl. stamtavlan) ev titlar, reg.nr. födelsedatum, kön och föräldrar samt ägarens namn och adress. Skriv även vilken klass den ska anmälas i.
Mail: kennel.kontrast@telia.comeller Postadress, Brånhult 1157, 285 91 MARKARYD

Anmälningsavgiften betalas till Swedbank kontonummer 8217-2, 3 283 504-3 Skriv hundens reg.nr. på betalningen.Sista Anmälnings och Betalningsdag 17 Augusti.
PM skickas med e-post. Nummerlappar fås på plats.

Upplysningar: 0433-71578 eller 0703240805(Christer) 0702548269 (Helene)

Priser mottages tacksamt

Välkomna

SmålandsBordern 3/9 2011
Böda Sands kronocamping

BIR DK NO UCH SE VCH Ground Workers Destiny
BT-2 Turabyggets Ayla
BT-3 Toftahill Go For It
BT-4 Catjingd I’M Your Rabbit Guard
BT-5 SE UCH Sub Terram Red Light

BIM NordJV-10 KBHV-10 Toftahill Game On
BH-2 J SE UCH Bordix Leonardo
BH-3 Gränslandets Undercover
BH-4 Foxteaser Hanson
BH-5 Foxteaser Hoola Bandoola

BIR Valp Carmal’s Devil
BIM Valp Red Rat Unique Expression

Bästa Jakt Foxteaser Hanson
Bästa Veteran J SE UCH Bordix Leonardo
Bästa Uppfödargrupp Toftahill

SMÅLANDSBORDERN 2011

Böda Sands kronocamping 3/9-2011 ca 11.00
(i samband med SKK utställning där den 4/9)

Domare: Monica Stafberg, Kennel Bombax

Anmälningsavgift: 150:- per hund

Klasser: Valpklass 4-6, & 6-9
Juniorklass, 9-15mån Unghund 15-24mån, Öppen Klass 24mån-uppåt, Bruks/Jaktklass (gk ga) Championklass, Veteranklass 8 år-uppåt, Barn med hund!

Anmälan: Skicka e-post eller brev till Helene Romberg med uppgifter om hundens namn (enl. Stamtavlan) ev titlar födelsedatum, reg. nr., kön, och föräldrar samt ägarens namn och adress. Skriv även vilken klass den ska anmälas i. Mail: helene.romberg@telia.com eller Postadress Brånhult 1157 285 91 Markaryd


Anmälningsavgiften betalas till Swedbank kontonummer 8217-2, 3 283 504-3

Skriv ditt namn så vi ser vem som betalat,

Sista Anmälnings och Betalningsdag 17 Augusti, Nummerlappar fås på plats.


Upplysningar: 0433-71578 eller 0703240805(Christer) 0702548269 (Helene)

Upplysningar om Kennelklubbens utställning

gå in på www.smokk.se där finns PM till den


Priser mottages tacksamt:Vi träffas och grillar (och sjunger) på kvällen direkt efter BIS!!!!

Vi samlar ihop oss! Min plan e att innan BISet går vi och snyggar till oss (i den mån det går) och hämtar grillgrejer och sen träffas vi igen uppklädda och kör BISet och sen firar vi!!!!!!!!!!!!!!


Välkomna

 
2011-05-28
Kom och prova på gryt med din Borderterrier!!!
Vi visar hur man tränar och provar hundar i konstgryt. sen får ni och era hundar prova på och i mån av tid kommer rutinerade hundar att få träna!!! Givetvis så hoppas vi att grillen är igång (får se om jag kan lura Roger Rosenlund och Annelis Daniel kanske att sköta grillen!!!) Till en ringa kostnad av 60 kronor kommer vi att få en heldag med mycket Borderterriersnack och annat!!! Ni som inte hittar dit får ni en vägbeskrivning om ni mailar till kennel.kontrast@telia.com
Arrangörer:: BTS Jakt och Skånesektionen och Ekeby VVF

2010

Nu tar vi nya tag i Smålandssektionen

Torsdag 6/5 Utställningsträning
i samarbete med SMÖKK har vi på Markaryds Brukshundklubb utställningsträning kl 18.30
Vid frågor ring Helene 043371578 eller 0702548269

Söndag 16/5 12.00
Prova på KonstGryt med din hund och utställningsträning
Vi kommer att presentera och visa hur vi provar våra hundar i konstgryt och även prova för dom som vill med sina egna hundar, även träning med hundar som ska starta på prov är välkomna. Vi kommer också att ha utställningsträning för alla våra hundar och hundägare det kommer att ske i samarbete med Skånesektionen och Bts Jaktkommite  
vi kör igång grillen så ta med lite fika och korv
Plats i norra Skåne i gränslandet till Småland i Bassholma NV om Örkelljunga.            
För vägbeskrivning ring Christer 043371578 eller 0703240805

Smålands-Bordern 2008

BIR TURABYGGETSA AYLA  & BIM SUCH J GIBAS GUN POWDER
med domare Anja Svensson (Kennel Klettermusen)


BIRVALP GIBAS RED REVIVAL & BIMVALP STEFFEX KORUNAS BELLMAN

Bästa Jakt: J Brumberhill Blue Imprint
Bästa Veteran: DKCH SUCH DECH Borderhouse Naomi James
Bästa Uppfödarklass: Kennel Gibas
Bästa Avelsklass: INTUCH NORDUCH Foxforest Formula One
Barn med Hund: Nina Jakobsson

Ringträning
2008-05-08
på Markaryds Brukshundklubb 19.00
Frågor maila eller ring
Christer Johansson tel. 0433-715 78, 070-324 08 05

Promenad 2008-04-20  11.00

 

Hösten 2007


 Höstpromenad

Aktivitet med BTS Småland = fint väder? Jag börjar nästan tro att det finns ett samband. För även denna gång, trots lite kylig vind, sken solen på oss, när ett tiotal hundar och lika många tvåbenta träffades utanför Markaryd. Lite frostnupna tvåbenta kunde dock värma sig vid den uppgjorda elden.

Vi startade med att gnugga geniknölarna samt använda apostlahästarna i den traditionella tipspromenaden. Hundarna stretade glatt på, fullständigt ovetande om att hussar och mattar förtvivlat försökte hitta rätt svar till de kluriga 1 X 2-frågorna, som denna gång var ihopsatta av Irene af Klinteberg. Det var för övrigt hon som skrek högst i våras över de frågor undertecknad hade komponerat ihop. Vi kontaktpersoner såg då snabbt till att utse henne till nästa tipsfrågemakare, trots hot från henne att hon bara skulle ha golffrågor. Den risken fick vi ta, tyckte vi. Nu blev det tack och lov inte bara golf, utan även en hel del annat. Ingen lyckades få 12 rätt, men elvor och tior var de bästa resultaten för dagen. Utslagsfrågan gick dock i golfens tecken. Det gällde att gissa antalet pegar i en glasburk. Rätt svar var 72 st och det hade Helene Romberg prickat in exakt. Priser i form av godis till hundarna hade skänkts av Kennel Kontrast. Bra jobbat allihop, frågemakare som tävlande! Efter lite fika kunde de som ville prova på att spåra med sina hundar. Det var intressant att se varje hunds individuella teknik. Kommer den att gå med nosen i backen? Hur mycket tar den i vind? Kommer höjdskillnaden där att ställa till några problem för den här hunden? etc.  Därefter uppställning för fotografen. Ett litet gruppfoto att sända in till BTS-bladet.

Träffen innebar också ett mirakel. Vi fick nämligen se en häst födas!

Den hade en mankhöjd på ca 50-55 cm och den stod upp redan vid födseln. Det var lillmatte Pauline på Kennel Kontrast, som började leka med pinnar och gräs och plötsligt stod där en häst, så hårfager som få. Jag tror bestämt att det var en borderponny! En skulptur jag bara kan beklaga att övriga världen aldrig fick se. Den var verkligen fin – ett mästerverk!

Sedan var avskedets stund inne. Men innan dess pratade vi ihop oss om vilka aktiviteter som kunde vara kul att genomföra på våren 2008.Vi kommer troligen att lägga en träff i april uppe vid nationalparken Store Mosse utanför Värnamo. Några regioner som vill haka på? Hör av er till någon av kontaktpersonerna för Småland. Diskuterade också om vi möjligen skulle försöka anordna ett Smålandsbordern i juni. För ev. frågor om denna aktivitet kontakta Christer Johansson, Kennel Kontrast. Håll utkik efter våra aktiviteter i BTS-bladet eller på BTS hemsida/BTS Småland.

Riitta Moilanen

kennel.kontrast@telia.com

Borderterrierträff i Nybro

Det kom ca 10 borderterrier, vi gick en "borderterriertipspromenad", tipsade om och provade på olika aktiviteter som man lätt gör själv med sin hund.Luktade och lekte med räv- och grävlingskinn och rådjursklövar.
Det blev en trevlig dag som uppskattades av deltagarna.
Det här ska vi göra om......

Hälsningar

Catarina Blomquist

frejakalgen@telia.com

 

våren 2007

Gryt och grill med BTS Småland

 

 

Klirr, klirr … KLIRR!! Det rasslade till rejält när ett flertal polletter trillade ner hos deltagande hundar vid BTS Smålands prova på grytaktivitet i Bassholma onsdag 20 juni.

  Christer Johansson från Kennel Kontrast hade då bokat in oss på Ekeby Viltvårdsförenings konstgryt i Bassholma. ”Grävlingsförare” för kvällen var Cid Malmros. Tillsammans skulle de introducera grytträningens olika moment för oss.

 

När grillen laddats med en första omgång kol och tänts på, samlades alla vid grytet för en genomgång av anläggningen. Christer berättade med hjälp av Cid hur konstgrytet är uppbyggt och vad som förväntas av hundarna när de är därinne. Vi fick också veta vilka olika prov som finns och vad de innebär.

  Christer illustrerade det hela mycket levande med hjälp av sin bordertik Lotta, som inte kunde komma in i grytet fort nog. Hon tjöt högt tills hon äntligen fick göra entré hos grävlingen Nisse, som för övrigt fick sig en rejäl verbal avhyvling av damen i fråga!

 

Därefter var det dags för de andra hundarna att prova. Nu turades ömsom helt gröna, ömsom mer vana hundar om i anläggningen, med varierande resultat. De helt gröna hundarna fick börja med att nosa lite på grävlingen i dess transportlåda.

  Hos somliga av hundarna ramlade polletten ner just denna afton. Från att ha varit tämligen eller helt ointresserade av grävling och gångar tidigare, fick man denna gång en mycket stark reaktion hos hundarna. Andra hundar strövade runt och nosade kring grytet för att bekanta sig med alla nya dofter, men brydde sig inte så mycket om grävlingen.

  Sammantaget kan dock sägas att de allra flesta lyckades mycket bra, vilket både Christer och Cid bekräftade vid den sammanfattande avrundningen av aktiviteten.

 

Medan hundarna turades om att jobba i grytet, grillades det hej vilt i en annan del av anläggningen. Grillröken påminde stundtals om rena Lützendimman, men den lättade snabbt eftersom det blåste rätt friskt. Mmmm! Himmelskt med grillat! Det höll nog de allra flesta med om.

 

Avslutningsvis fick vi också se hur ett par hundar tränades i vildsvinshägnet. Men det hade inte undertecknad ögon för så länge, för lilla Pauline, lillmatte på Kennel Kontrast, var på lekhumör och vi hade så roligt. Vi tittade på små grodor, kastade spjut med grässtrån och sjöng sommarsånger. Ett bättre avslut på aktiviteten kan i alla fall inte jag tänka mig!

 

/Riitta Moilanen

 

VÅRträff med
BORDER TERRIER
”SMÅLAND”

 Söndagen den 6 maj kl. 11.00 träffades vi i Markaryd
för att gå en promenad, fika, lite ringträning och prata Border terrier. 


 

Onsdag 20 juni Prova på gryt i Bassholma. Drop-in- kl. 17.30-19.00.
Kostnad: 50:-/hund.
Grillen kommer att vara igång. Medtag eget att grilla.

 

2006
Höstträff med

BORDER TERRIER

”SMÅLAND"

Söndagen den 19 november kl. 11.00 träffades  vi utanför Markaryd
för att gå en promenad, grilla korv och prata Border terrier. 
Ett 20-tal hundar med förare mötte upp.


Glatt gäng samlades innan hemresa

Helene tipsade om trimning, och Johan visade viltspår Tipspromenad som väckte en del diskussion , sen grillade vi givetvis

 Har ni frågor eller tips om andra aktiviteter vi skulle kunna ha ring.

Christer Johansson tel. 0433-715 78, 070-324 08 05,
eller
Riitta Moilanen tel. 0433-211 49.

Layout stulen av www.grytjakt.se © 2006